„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.3 °C
apmācies

Atpūšoties nedrīkst aizmirst par drošību

Vasarā cilvēki daudz laika pavada pie ūdenstilpēm. Nereti mēs paši kļūstam par lieciniekiem tam, kā atpūtnieki, riskējot ar savu veselību un dzīvību, rupji pārkāpj drošības noteikumus pie ūdens vai dodas peldēties alkohola reibumā. Labi, ja blakus ir tie, kuri spēj „Ekstremāļus” pasargāt vai vest pie prāta, taču dažkārt ar to vien ir par maz.

Atgādināt uzvedības noteikumus, atrodoties pie ūdens vasaras periodā, avīze „Latgales Laiks” lūdza VUGD Latgales reģiona brigādes Daugavpils 1. daļas komandieri majoru Vitāliju Lisovu.

Statistika ir bēdīga. 2016. gadā Ugunsdzēsības un glābšanas dienests Latvijā uz ūdens izglāba 34 cilvēkus, bet šogad – jau 23 cilvēkus. Bīstamākie ir vasaras mēneši, piemēram, pagājušajā gadā no maija līdz augustam veiktas 109 glābšanas operācijas, kurās izglābti 20 cilvēki.

Turklāt pagājušajā gadā VUGD darbinieki izcēla no ūdens 110 noslīkušos, bet laikposmā līdz 2017. gada maijam – 28 noslīkušos. Taču reālais noslīkušo skaits ir lielāks, jo VUGD nebrauc uz vietām, ja ķermenis jau izcelts no ūdens.

Visu rakstu lasiet 9. jūnija numurā.