„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

„Līču mājas” gaida otrā elpa

pexels.com

Senlaicīga māja Kārsavā ar vēsturisku nosaukumu „Līču mājas” gaida atdzimšana. Ēkā, kur kādreiz atradās ražotne, kas ar pastāvīgu darbu nodrošināja aptuveni 30 cilvēkus, plānots izveidot Tūrisma un amatniecības centru.

Kopš 2015. gada Kārsavas novada pašvaldība strādā pie ēkas pārbūves projekta. Meklējot finansējuma avotus, tika nolemts to iesniegt Latvijas—Lietuvas—Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmai. Trīspusējā projekta budžets ir aptuveni 1 miljons eiro. Pēc iepriekšējiem aprēķiniem, tieši būvdarbiem būs nepieciešami 610 000 eiro. Projektu īstenot paredzēts divu gadu laikā.

Pašlaik pašvaldība gaida, kad projekts tiks atbalstīts, stāsta Kārsavas novada tūrisma organizatore  Inga Bernāne: „Mēs ceram uz pozitīvu atbildi. Jau izietas vairākas pārbaudes, tostarp veikta izpēte, kā projekts varētu ietekmēt reģiona attīstību. Galīgo atbildi saņemsim augustā,”

Ēku ilgu laiku stāvēja pamesta. Pašvaldība plāno izveidot kompleksu būvi – novada muzeju, tūrisma centru, izstāžu centru, kā arī telpas iznomāšanai.

Visu rakstu lasiet 13. jūnija numurā