„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

„Lokomotīve” pēdējā braucienā nenosargā uzvaru

Sergejs Kuzņecovs

„Lokomotīvei” bija iespēja 11. jūnijā izcīnīt pirmo uzvaru izbraukuma sacensībās Polijas NICE līgā. Daugavpils spīdvejisti startēja Bidgoščā, kur sacentās ar vietējo „Poloniju”.

Pirmais brauciens noslēdzās neizšķirti – 3:3, bet pēc otrā brauciena „Lokomotīve” izvirzījās vadībā. Sestajā braucienā daugavpilieši jau bija vadībā ar 12 punktu pārsvaru. Pēc tam treka saimnieki  samazināja rezultātu starpību līdz 8 punktiem, bet „Lokomotīve” atkal pārņēma iniciatīvu astotajā braucienā – 29:19.

Pēc tam pārsvars sāka strauji sarukt, pēc 13 braucieniem rezultāts jau bija 42:36. Četrpadsmitajā braucienā startēja Timo Lahti un Tomass Jonasons. Diemžēl, Tomass pieļāva pāragru startu, un viņa vietā trekā devās Dāvis Kurmis. Rezultātā poļi uzvarēja braucienā – 5:1, „Lokomotīve” bija vadībā ar 43:41. Tādējādi sacensību iznākumu izšķīra pēdējais brauciens.

Maksims Bogdanovs nokrita un tika izslēgts no brauciena, līdz Kjasts Puodžuks cīnījās par uzvaru līdz pēdējai virāžai, bet finišēja tikai otrais. Rezultātā sacensības beidzās neizšķirti – 45:45. „Lokomotīve” neizcīnīja divus punktus, taču divu sacensību summā ieguva papildpunktu.

„Lokomotīve”: Kjasts Puodžuks – 12, Maksims Bogdanovs – 9, Timo Lahti – 8, Tomass Jonasons – 6, Dāvis Kurmis – 5. Oļegs Mihailovs – 4, Jevgeņijs Kostigovs – 1.
„Polonija”: Marcins Jendžejevskis – 15, Viktors Kulakovs – 10, Oskars Aitners-Gollobs – 8, Andrejs Kudrjašovs – 5, Damjans Adamčaks – 4, Tomašs Orvats – 2, Patriks Sitareks – 1.

Polijas NICE līgas 9. kārtas rezultāti

„Vanda” (Krakova) – „Wybrzeže” (Gdaņska) – 37:53
„Staļ” (Ržešuva) – „Ožel” (Lodza) – 41:49
„Polonija” (Pila) – „Ūnija” (Tarnuva) – 39:51
„Polonija” (Bidgošča) – „Lokomotīve” – 45:45