„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Robežniekos aizturēja nelegāļus

Svētdien, 11. jūnija vakarā, Valsts robežsardzes amatpersonas par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu Robežnieku pagastā aizturēja 2 vīriešus un 4 sievietes.

Daugavpils pārvaldes Robežnieku robežapsardzības nodaļas robežsargi, sadarbojoties ar Baltkrievijas kolēģiem un pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju, Ikažencu ciema apkaimē aizturēja 4 sievietes - Irākas pilsones un 2 vīriešus -  Turcijas un Irākas pilsoņus, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Nevienai no aizturētajām personām nebija klāt personību apliecinošu dokumentu, tādejādi valstiskā piederība noskaidrota personu intervēšanas laikā, informē Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes inspektore Kristīne Pētersone.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā uzsākts kriminālprocess, likumpārkāpēji ievietoti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Šogad kopumā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu ir aizturēti 65 trešo valstu pilsoņi, 33 Vjetnamas, 11 Bangladešas, 6 Indijas, 5 Irāka, 4 Kongo, 3 Armēnijas, 2 Nigērijas un 1 Turcijas pilsonis, savukārt pērn par "zaļās" robežas nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 369 trešo valstu pilsoņi, starp tiem dominējošie robežpārkāpēji (250) bija Vjetnamas pilsoņi.