„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Kazimirs Adamovičs ticis pie laika mašīnas

Inese Minova

Šogad Līgo svētki Višķu brīvdabas estrādē solās būt vieni no vērienīgākajiem visā Latgalē. Būs gan siera un alus degustācijas, gan zāļu tirdziņš un mājražotāju labumi, gan koncerts un balle. Bet centrālais pasākums būs teatralizēts uzvedums „Kazimirs Adamovičs maina profesiju”.

Novada pašvaldības aģentūras „TAKA” vadītājs Rolands Gradkovskis pastāstīja, ka skatītāji varēs noskatīties komiskā stāsta par Kazimiru turpinājumu, vienīgi šoreiz kolhoza priekšsēdētāja Kazimira Adamoviča kolorītā figūra iegūs jaunu sižeta līniju – kļuvis par laika mašīnas īpašnieku, viņš lidos cauri gadsimtiem un redzēs daudz brīnumainu lietu.

Par jautrību gādās Daugavpils teātra aktieri Ritvars Gailums un Kristīne Veinberga, koncertā laika mašīnā ceļos Tihovsku ģimene, Dubnas un Ambeļu folkloras kopas, vokālais ansamblis „Anima Corde”, deju grupa “Rodeo meitenes”, vokālais ansamblis “Mōls”, deju studija D&D, “Laimas muzykanti”. Pēc saulrieta - zaļumballe ar “Laimas muzykantiem” un grupu “Kruīzs”.

Darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš, zāļu tirdziņš, pirmie tūkstoš skatītāji tiks pacienāti ar alus glāzi un siera šķēli, bērniem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas.

No Daugavpils pilsētas autoostas 23. jūnijā pasākuma vietā būs iespējams nokļūt arī ar sevišķo Līgo autobusa reisu pl. 18.45 (6.iekāpšanas platforma), bet pl.23.30 no pieturas “Višķu tehnikums” autobuss dosies uz Daugavpils autoostu.

Svētku sākums pl. 20.00, tirgus darbosies no 19.30. Savukārt jau pl. 13.00 Višķu tehnikuma zālē Starptautiskā mākslas plenēra ietvaros notiks Špoģu un Šarkovščinas (Baltkrievija) mūzikas skolu audzēkņu un skolotāju koncerts, kurā skanēs Līgo un Kupaļjes dziesmas latviešu tautas instrumentu pavadījumā.