„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Novērš 76 000 cigarešu kontrabandu

wikimedia.org

2. jūnijā Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kura sastāva pārbaudes laikā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem atklāja akmeņoglēs ieraktus četrus iepakojumus ar cigaretēm. Pārbaudes rezultātā tika izņemti 40 000 gabali cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, informē VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Tajā pat dienā Terehovas MKP muitas amatpersonas pārbaudīja no Krievijas iebraukušu kravas automobili. Kontroles laikā automobiļa puspiekabes metāla konstrukcijās tika konstatētas lūkas, kurās atrastas noslēptas Kazahstānā ražotas cigaretes - 19 000 gabali. Slēptuvi palīdzēja atklāt muitas kinologs ar darba suni.

Savukārt 1.jūnijā Silenes MKP, veicot vieglā automobiļa kontroli, skenēšanas attēlu analīzes rezultātā tika atklātas kontrabandas cigaretes. Tās bija noslēptas jumta konstrukcijā, aiz durvju apšuvumiem, vadītāja un pasažiera sēdekļos, gaisa filtrā un citās slēptuvēs. Kontroles rezultātā tika izņemti 17 900 gabali cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem pirmajā gadījumā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu, bet abos pārējos gadījumos sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli.