„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Pārkāpa ātrumu un bēga no policijas

pexels.com

19. jūnijā ap pl. 16.15 Rēzeknes ceļu policisti, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, Kārsavas novada Mežvidu pagastā ievēroja automašīnu Mazda, kuras autovadītājs, pamanot likumsargus, strauji palielināja kustības ātrumu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policijas darbinieki mēģināja apturēt minēto transportlīdzekli, lai veiktu ierasto pārbaudi, taču automašīnas vadītājs nereaģēja uz vairākkārtēju likumsargu aicinājumu apstāties, krustojumā nogriezās un uzsāka bēgšanu. Ceļu policijas norīkojums nekavējoties sāka sekot pārkāpējam, un pēc apmēram 10 minūšu garas pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādināja.

Veicot vadītāja dokumentu pārbaudi, tika konstatēts, ka 1997. gadā dzimušajam vīrietim nav automašīnas vadīšanas tiesību, transportlīdzeklim nav obligātās apdrošināšanas polises un derīgas tehniskās apskates.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par nepakļaušanos policijas prasībai apturēt transportlīdzekli, piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Savukārt par automašīnas vadīšanu, ja nav iegūtas vai ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 280 līdz 430 eiro.