„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Kas sagaida bibliotēku un Hoftenbergas muižu Kraujā?

Aleksandrs Rube

Jau vairākus gadus tiek runāts par to, ka Kaujas ciemā jāizveido vienots kultūras un izglītības centrs, bet vezums joprojām nekust ne no vietas. Arī vietējā bibliotēka, kuru bija plānots pārcelt uz jauno centru, ir briesmīgā stāvoklī – šeit izplatās pelējums un lietus laikā ēkā gandrīz nav iespējams atrasties.

 Pirms diviem gadiem Daugavpils novada pašvaldības un pagastu pārstāvji iepazinās ar Kultūras un izglītības centra projektu Ādažos, kurš arī dažus rosināja domāt par jaunu projektu Kraujai. Toreiz par centra celtniecību nobalsoja 57% aptaujāto Naujenes iedzīvotāju, lai gan daži deputāti pret šo ideju bija noskaņoti ļoti skeptiski. Piemēram, deputāts Edgars Kucins šaubījās par to, vai jaunais objekts kalpos ne tikai viena pagasta, bet arī visa novada vajadzībām. Tajā pat laikā citi ierēdņi atzīmēja, ka šādu ideju varētu īstenot, ja uz šo centru pārceltos visa Daugavpils novada dome, kura ēkas īpašniekam Rīgas ielā 2 maksā solīdu nomas maksu.

Visu rakstu lasiet 27. jūnija numurā.