„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Kazimirs Adamovičs ceļoja laikā

Inese Minova

Šogad Līgo svētki Višķu brīvdabas estrādē aizritēja īstā svētku gaisotnē. Līgotāji varēja piedalīties vainagu pīšanas radošajās darbnīcās, degustēt īstu Jāņu alu un sieru, iegādāties mājražotāju labumus, kā arī noskatīties teatralizētu uzvedumu „Kazimirs Adamovičs maina profesiju”, kurā jautrību radīja Daugavpils teātra aktieri Ritvars Gailums un Kristīne Veinšteina. Lai gan pasākumam vajadzēja iegādāties ieejas biļetes, apmeklētāju bija krietns pulks, un skatītāju rindas bija pārpildītas. 

Jāteic, ka teatralizētais uzvedums bija turpinājums pērnā gada komiskajam stāstam par kolhoza priekšsēdētāju Kazimiru Adamoviču, vienīgi šoreiz stāstam bija jauna sižeta līnija – galvenais varonis, pārdevis visu kolhoza un paša īpašumu, iegādājas  laika mašīnu, lai kopā ar savu draudzeni Broņislavu ceļotu cauri gadsimtiem un redzētu daudz brīnumainu lietu. Ceļojuma laikā abi iekļūst arī dažādās likstās, teju kļūstot par upuri cilvēkēdājiem akmens laikmetā un iesaistoties reketieru savstarpējās ķildās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Kazimirs Adamovičs uz brīdi kļuva par turku sultānu un tīksminājās par skaisto kuplo harēmu ar austrumu dejotājām un daiļo izredzēto, kā arī abi iejutās indiāņu lomās mežonīgajos Rietumos, sarīkojot skatītājiem sacensības šaušanā ar loku un izlozējot veiksmīgākajiem alus kasti. Taču beigās abi laimīgi atgriežas mājās un sadauza laika mašīnu, jo nekur nav tik labi, kā dzimtajā zemē. Ja arī kāds skatītājs iepriekš nebija redzējis video reklāmu gaidāmajam uzvedumam un īsti nesaprata notiekošo uz skatuves, aktieri to kompensēja ar jautrajām izdarībām.  

Par muzikālu pavadījumu svētkos rūpējās Tihovsku ģimene, Dubnas un Ambeļu folkloras kopas, vokālais ansamblis „Anima Corde”, deju grupa “Rodeo meitenes”, vokālais ansamblis “Mōls”, deju studija D&D un “Laimas muzykanti”.

Pēc svētku ugunskura iedegšanas uz zaļumballi visus aicināja grupa „Kruīzs”.