„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Žanna Lubgāde: „Mīlestībai nav laika grožu”

Dinija Jemeļjanova

Mīlestība ir viena no tēmām, kas nemainās arī, laikam ritot, tā uzskata Daugavpils teātra krievu trupas aktrise Žanna Lubgāne. Viņa šī gada Spēlmaņu balvas pasniegšanā nominēta kā gada aktrise par aktiermeistarību attiecību tēlojumā izrādēs „Pieci vakari” un „Jubileja ‘98” .

Aktrise atzīst, ka viņas nominācija pašai personīgi bija pārsteigums.

Jo īpaši aktrise pārsteigta, ka novērtēts viņas sniegums izrādē „Jubileja‘98”, jo viņasprāt tajā visi tēli ir līdzvērtīgi. „To veido vienots aktieru ansamblis, visi aktieri vienlaicīgi atrodas uz skatuves, sēž pie viena galda un sarunājas. Nebiju gaidījusi, ka šajā izrādē atzīmēs kādu vienu aktieri. Pati izrāde, tās forma bija kas jauns, tāpēc uzreiz pēc tās bija labas kritiķu atsauksmes, arī paši jutām, ka šī ir spēcīga izrāde. „Pieci vakari” ir viena no manām mīļākajām lugām, bet nebiju dzirdējusi, vai kritiķi izrādi novērtējuši.

 Visu interviju ar aktrisi lasiet 30. jūnija numurā.