„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Daugavpils cirka mākslinieki izcīna prestižu balvu

kadrs no Youtube

Jūnija vidū Jūrmalā notika VI Starptautiskais mākslu forums “Eurojurmala 2017”, kurā Daugavpils deju un cirka studija “Vivat” ieguva galveno balvu. Daugavpilietes sīvā konkurencē parādīja savu meistarību, ko savukārt augstu novērtēja tiesneši.

Daugavpils mākslinieces uzstājās ar diviem priekšnesumiem, kas rezultātā bija labākie savās kategorijās, pastāstīja deju un cirka studijas “Vivat” vadītāja Katrīna Paukšte. Uzvaru guva Veronika Dedele, parādot izcilu sniegumu ar vingrošanas riņķiem, kā arī akrobātisku lēcienu grupas numurs uz batuta “Tusiņš Rio” (dalībnieces: Sofija Šakalova, Adriāna Mališeva, Marija Červjakova, Luīza Prokofjeva un Lidija Lavrenoviča). Rezultātā jaunās akrobātes izgāja lielajā finālā un ieguva galveno balvu. Jāatzīmē, ka mākslinieku konkursā “Talent Show”, kas tika organizēts uz kruīzu prāmja Rīga–Stokholma–Rīga, Daugavpils studija guva tikpat labus rezultātus.

Daugavpils jauniešu studija “Vivat” izveidota 2003. gadā un nākamgad atzīmēs 15 gadu jubileju. Pēdējos gados kolektīvā darbojas apmēram 50 talantīgi bērni vecumā no 3 līdz 17 gadiem. Studija attīstās divos virzienos – dejā un cirka mākslā. Jaunie mākslinieki aktīvi piedalās pilsētas un starptautiskajos konkursos un saņem godalgotas vietas.