„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.4 °C
skaidrs laiks

Pusaudzis nesāja pneimatisko ieroci

pexels.com

24. jūnijā ap pl. 4.50 VP LRP Ludzas iecirkņa policisti, patrulējot Ludzas pilsētas teritorijā, pamanīja kādu nepilngadīgu jaunieti. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka 14 gadus vecais puisis, kurš jau iepriekš nonāca likumsargu redzeslokā, agrajā rīta stundā viens pats pastaigājās pa pilsētas ielām, turklāt viņa mugursomā atrasta pneimatiska pistole. Policisti jaunieti nogādāja iecirknī un vēlāk nodeva vecāku rokās. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, jaunietis šo ieroci pirms apmēram gada bija iegādājies no kāda iepriekš nepazīstama vīrieša. Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība, par ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu, savukārt attiecībā pret puiša vecākiem tiks rosināta administratīvā lieta par bērnu aprūpes pienākumu  nepildīšanu, ka arī informācija par šo gadījumu tiks nodota sociālajam dienestam un bāriņtiesai.

Par ieroču aprites noteikumu pārkāpšanu draud sods no 35 līdz 350 eiro, konfiscējot ieroci, munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.

Policija atgādina, ka ikvienam vecākam jebkurā laikā būtu jābūt spējīgam atbildēt uz jautājumu, kur pašlaik atrodas un, ar ko nodarbojas viņa nepilngadīgais bērns, ka arī svarīgi izskaidrot bērniem, kuras vietas ir piemērotas spēlēm un kuras nē.