„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Rēzeknē aizturēja automašīnas zagli

pexels.com

Naktī no 24. uz 25.jūniju Rēzeknes ceļu policisti pārbaudīja kādu automašīnas VW vadītāju. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 1984. gadā dzimušais vīrietis vada automašīnu reibumā (2,31 promiles) un bez autovadītāja tiesībām. Par minētajiem pārkāpumiem tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt transportlīdzeklis pēc izņemšanas evakuēts uz autostāvvietu.

Tajā pat dienā policijā ar iesniegumu vērsās 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš konstatējis, ka no daudzdzīvokļu mājas pagalma pirms dažām stundām pazudusi viņa piederoša automašīna.

Pret iespējamo vainīgo personu uzsākti divi kriminālprocesi - par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzību), un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Saskaņā ar Krimināllikumu vainīgais par braukšanu reibumā un bez tiesībām var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par automašīnas zādzību viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.