„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Trauksmaina nedēļa ar automobili guļamistabā

Sergejs Kuzņecovs

Līgo priekšvakarā, 22. jūnijā ap pulksten četriem pēcpusdienā, Grīvas mieru iztraucēja detektīvfilmai līdzīgs notikums. Pārdaugavas ielas nama iedzīvotājus teju nenogalināja automobilis, kurš lielā ātrumā no ceļa braucamās puses ietriecās dzīvojamās mājas istabā. Par laimi, tajā brīdī telpā neviena nebija.

Mājas saimnieks Pjotrs, kurš dzīvo kopā ar sievu, sievasmāti un bērnu (4,5 gadi), pastāstīja, ka vēl trīs minūtes pirms avārijas ar visu ģimeni atradās istabā: “Sievasmāte aicināja vakariņot, mēs izgājām no istabas, un jau pēc trim minūtēm istabā ietriecās “dāvana”. Jau nedēļa pagāja, kopš mēs dzīvojam vienā istabā ar mašīnu.”

Pirmais, kuru aizķēra pārgalvīgie autovadītāji, bija Igors. Viņš brauca pa Amatu ielu, kas ir galvenais ceļš attiecībā pret Pārdaugavas ielas blakusceļu: “Braucu pa galveno ceļu. Zinu, ka tas ir bīstams ceļu krustojums, te bieži velosipēdisti izbrauc, tāpēc arī vairāk skatījos pa labi, pa kreisi pat neko nemanīju. Kad krustojumu gandrīz pārbraucu, sajutu triecienu mašīnas aizmugurējā daļā. Mašīna apgriezās, pēc tam iesitās ceļa apmalē un noslīdēja gar māju. Es izkāpu no mašīnas, bet krustojumā neviena nebija, un bremzēšanas sliedes arī nebija redzamas. Gāju tālāk, tur cilvēku pūlis, viens ar asiņainu seju.”

Automašīna BMW pēc sadursmes mainīja trajektoriju un iebrauca tieši mājas stūrī, kurā dzīvo Pjotra ģimene. Trieciens bija tik stiprs, ka izlauza mājas sienu, ko balstīja trīs sijas. Pirms sadursmes automašīna aizķēra garāžu un nogāza žogu, kas mazliet mazināja triecienu mājas sienā.

Automobilis joprojām atrodas mājā. Istabā saimnieki uzlika trīs balsta sijas, jo mājas stūris nosēdās. Ceturtā balsta lomu pašlaik pilda automašīna. Ja automašīnu izvilks, māja draud sabrukt.

Pilnu rakstu lasiet 30.jūnija numurā