„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Ielu vingrošana nav modes untums

pexels.com

Gandrīz četrus gadus Daugavpilī darbojas jauniešu organizācija „Ielu vingrošana”. Šī sporta veida iniciatori mūsu pilsētā ir Aleksandrs Ivanovs un Genādijs Petrovs. Jaunieši, tāpat kā pirms četriem gadiem, ir aktīvi ieinteresēti savā vaļaspriekā un ar prieku dalās gūtajā pieredzē. 

Aleksandrs iesaistījās ielu vingrošanā, kad nolēma uzlabot savu fizisko formu. Tika pieņemts vienkāršs lēmums – pievilkties uz stieņa. „Parasti vasarā viens gāju uz sporta laukumu. Pēc tam nāca klāt citi jaunieši, sākām komunicēt. Pēc gada iepazinos ar Genādiju. Trešajā vasarā, kad jau bijām diezgan labā fiziskā formā un sapratām, ka kaut ko mākam, sākām domāt, kā attīstīties tālāk. Tā radās ideja izveidot ielu vingrotāju biedrību,” stāsta Aleksandrs.

Genādijs ielu vingrotāju kustībai jeb vorkautam (angl. workout ‘kustība ārā’) pievienojās no cita mūsdienīga sporta virziena – parkūra (fr. le parcour ‘šķēršļu josta’): „No sākuma man nepatika pievilkties, taču tagad vingrošanas stienis man ir viss. Cenšos no katra sporta virziena sev gūt ko noderīgu. Tas motivē nestāvēt uz vietas, attīstīties. Pēc treniņiem uz vingrošanas stieņa uzlaboju savu fizisko formu un sāku interesēties par vorkautu, uzzināju, ka notiek arī šāda veida vingrotāju sacensības. Ar Aleksandru dalījāmies savās zināšanās un sākām strādāt arī šajā ielu sporta virzienā.”     

Visu rakstu lasiet 30. jūnija numurā.