„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.6 °C
skaidrs laiks

Daugavpiliete vada ekskursijas nedzirdīgo zīmju valodā

Dinija Jemeļjanova

Regīna Radkeviča ir surdotulks, viņa ikdienā palīdz tiem, kas dzīvo mūžīgā klusumā. Taču kopš 16. jūnija viņa kļuvusi arī par sertificētu gidi darbam Daugavpils pilsētā un, kā pati apgalvo, nav sastapusi kādu, kas vēl citviet Latvijā piedāvātu gida pakalpojumus neredzīgo zīmju valodā. 

Jau 22 gadus sieviete strādā Latvijas Nedzirdīgo savienības (LNS) Daugavpils reģionālajā biedrībā par surdotulku. Paralēli ikdienas darbam, surdotulka pakalpojumu sniegšanai tur tiek rīkoti dažādi pasākumi un viesos gaidīti nedzirdīgie no visas Latvijas. R. Radkeviča stāsta, ka papildus biedrības organizētajām aktivitātēm viesi bieži vien vēlas arī iepazīt Daugavpili, tāpēc nereti pašai nācies stāstīt par nozīmīgākajiem objektiem. Tā kā jau trešo gadu Daugavpilī ekskursijas drīkst vadīt tikai sertificēti gidi, Daugavpils TIC rīkoja kursus, kuros piedalīties tika uzaicināta arī Regīna.

Visu rakstu lasiet 4. jūlija numurā.