„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Krāslaviešu novadniece izdod grāmatu

Foto: Elvīra Škutāne

Krāslavas centrālā bibliotēka rīkoja novadnieces psiholoģes Irīnas Japiņas grāmatas atvēršanas svētkus.

Grāmata „Kurš kuram ir psihologs? Patiesi stāsti” izdota krievu valodā, un, kā stāsta pati autore, grāmata ir veltīta līdzcilvēkiem nevis klientiem, kuri apmeklē konsultācijas, un pašas piedzīvotiem notikumiem. Grāmatu ir izdevusi vācu izdevniecība „Drugoje rešenije”, iekļaudama tos stāstus, kurus Irina ir publicējusi sociālajos tīklos. „Pirmos 3 stāstus uzrakstīju ļoti sen un piedāvāju tos Latvijas žurnāliem, taču redaktori atzina, ka stāsti ir par garu. Tomēr stāstus publicēju sociālajos tīklos. Pateicoties internetam, par stāstiem uzzināja Krievijas e-žurnāls „Naša psihologija” un piedāvāja sadarbību. Šobrīd esmu šī žurnāla rakstu autore. Tāpat ar interneta starpniecību mani uzrunāja arī vācu izdevniecība, pastāstīja psiholoģe.  

Irīna Japiņa Krāslavā lasīja lekciju un vadīja praktiskās nodarbības par cilvēka emocijām. „Lai gan mēs, būdami Ziemeļu tauta, mēdzam emocijas slēpt, tomēr šajās nodarbībās ievēroju, ka krāslavieši ir lieli optimisti,” uzsvēra I. Japiņa.   

Irīna Japiņa pagājušā gadsimta 80. gados vadīja jauniešu teātra studiju „Skatiens”, izveidoja Krāslavas jauniešu klubu „Krasts”, pašlaik dzīvo un strādā Rīgā, bet Krāslavā ierodas apciemot vecākus.