„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+5.7 °C
apmācies

Mežciemā strādāja septiņas ugunsdzēsēju brigādes

Māris Grunskis

Trešdienas (5. jūlijs) vakarā Daugavas ielā Mežciemā vienlaikus izcēlās divi nopietni ugunsgrēki – dega vienstāva dzīvojamā māja un bijušās sanatorijas ēdnīca. Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija, pirmā ugunsgrēka platība bija 90 kv. m, bet otrajā, kurš tika klasificēts kā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, dega 650 kv. m.

Informāciju par šiem ugunsgrēkiem VUGD saņēma ar nedaudz vairāk kā pusstundas intervālu. Pirmais izsaukums uz dzīvojamo māju tika saņemts pl. 18.37, otrais – pl. 19.12. Dzīvojamo ēku izdevās nodzēst tikai ap deviņiem vakarā, bet nodzēst objektu bijušās sanatorijas „Mežciems” teritorijā bija daudz grūtāk. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt tikai ap pulksten desmitiem vakarā, taču ugunsdzēsēji strādāja līdz pat rītam. Kā stāsta aculiecinieki, mikrorajonā strādāja septiņas ugunsdzēsēju brigādes, tostarp Višķu ugunsdzēsības posteņa brigāde. VUGD darbiniekiem nācās braukt pēc ūdens uz Ziemeļu mikrorajonu, jo no Daugavas to nevarēja paņemt. Pašlaik Valsts policija pārbauda tīšas dedzināšanas versiju pamestajā ēkā.