„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
nedaudz mākoņains

Nīcgalē plāno nomainīt siltumtrasi

pexels.com

Saskaņā ar Daugavpils novada pašvaldības Iepirkumu komisijas jūnijā pieņemto lēmumu, pašlaik notiek komplektējošo materiālu iepirkuma procedūra jaunas siltumtrases un automātisko siltummezglu ierīkošanai Nīcgales ciemā. Šo projektu īsteno SIA „Naujenes pakalpojumu serviss”, kura no 1. oktobra nodrošinās ciemata centralizēto siltumapgādi.

Nīcgales pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Stikāns pastāstīja „Latgales Laikam”, ka līdzekļus plānots saņemt no Kohēzijas fonda, kā arī novada dome ņems aizdevumu. Projekta kopējās izmaksas ir 345 000 eiro bez PVN. Paredzēts, ka finansējums varētu tikt saņemts jau šī gada augustā, tāpēc  arī aktīviem darbiem jāsākas vasaras nogalē.

Pašlaik centrālajai apkurei Nīcgalē pieslēgta visa pašvaldības infrastruktūra un divas daudzdzīvokļu mājas. Darbi, tostarp arī siltummezglu telpu remonts, paredzēti objektos Skolas ielā 13a, 15, 17 un Daugavas ielā 4a. Siltumtrase un tās komponentes pagaidām netiks nomainītas mājā Skolas ielā 13, kur pēc kāda laika varētu tikt ierīkoti sociālie mājokļi.