„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Pazudušo zēnu atrada mežā mirušu

pexels.com

Otrdienas vakarā Grobiņas novada Dubeņu meža masīvā brikšņos atrasts miris bezvēsts pazudušais piecus gadus vecais zēns no Liepājas Ivans Berladins, kurš atradās meklēšanā kopš 1. jūlija. Pēc policijas sniegtās informācijas, viss liecinot, ka pareiza bijusi policijas iepriekš izvirzītā versija par to, ka bērns varētu būt klīdis viens un apmaldījies.

Vairāk nekā nedēļu sabiedrība ar cerību sekoja notikumu gaitai. Pazudušā zēna meklēšanā piedalījās vairāk nekā 4000 cilvēku - Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija "bezvēsts.lv" un citi neskaitāmi brīvprātīgie.

Sākotnēji Ivans tika meklēts Liepājā un tās apkārtnē. Tika pieļauts, ka zēns vairs neatrodas Latvijā. Tikai pēc vairākām dienām, izanalizējot videokamerās fiksēto, policija konstatēja, ka pazušanas dienā, 1. jūlijā, zēns izkāpis no sabiedriskā transporta Grobiņas novada Dubeņos. Pārmeklējot apkārtni, pazudušais zēns tika atrasts mežā bez dzīvības pazīmēm.

Trešdien visa Liepāja atvadījās no mazā Ivana, bet sāpes par zaudējumu virmos vēl ilgi. Arī policija turpina izmeklēšanu šajā lietā.

Nav saprotams, kā piecgadīgs bērns, vecāku nepieskatīts, viens pats klaiņoja pa ielu un brauca ar sabiedrisko transportu, turklāt apkārtējie pieaugušie tam pat nepievērsa uzmanību. Iespējams, tieši apkārtējo vienaldzība bija par iemeslu tam, ka zēna vairs nav. 

Ir zināms, ka mirušā zēna ģimenē aug arī citi bērni, bet pašvaldības speciālisti, sociālais dienests un bāriņtiesa vērtēs, vai ģimene spēj rūpēties par bērniem.