„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Aglonas dedzinātājs joprojām tiek meklēts

freeimages.com

Pirms mēneša Aglonas pagasta Beķu sādžā nodega vesels īpašums un pazuda iespējamais ugunsgrēka vaininieks – saimniecības īpašnieks Jānis Kraupša.

Bez pajumtes palika viņa dēls Boļeslavs, kurš no bērna kājas kopā ar tēvu veidojis un kopis savu saimniecību. Ugunsgrēkā sadega dzīvojamā māja, sešas saimniecības ēkas - divas mūra celtnes, kūts, nojume, malkas šķūnis, kā arī divi traktori, piekabe, malka, siens un visas sadzīvei nepieciešamās mantas. Tehnikas remonts bija Boļeslava vienīgais iztikas avots.

Rūpes par nelaimē cietušo puisi uzņēmies Viduslatgales pārnovadu fonds, kurš rīko labdarības akciju, aicinot palīdzēt puisim atkal tikt uz savām kājām. Savukārt

Rušonas amatierteātris, šonedēļ Aglonā sarīkoja izrādi „Bīstamais vecums”, aicinot skatītājus ziedot nelaimē nokļuvušajam jaunietim. Izrādi apmeklēja kupls skaits  novada iedzīvotāju, kopumā saziedojot 560 eiro, kas tika nodoti Boļeslavam.  Jaunietim šobrīd lieti noderētu jebkāda palīdzība un atbalsts, lai atjaunotu vismaz nelielu daļu no zaudētā.

Nesen laikraksta redakcijā griezās kāda sieviete, kura vēlas nogādāt puisim būvmateriālus un citas saimniecībā noderīgas lietas, taču viņu uztrauc fakts, ka joprojām nav atrasts dedzinātājs, kurš tajās liktenīgajā dienā pazudis reizē ar šaujamieroci - pusautomātisku bisi ar visu munīciju. Sieviete pauda bažas, ka bruņotais vīrietis joprojām atrodas brīvībā un var uzglūnēt no kāda slēpņa ikvienam, kas tuvosies nodedzinātajam īpašumam.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova apstiprina, ka vīrietis joprojām atrodas meklēšanā, taču diez vai viņš varētu kādu apdraudēt. Policija ilgā laika posmā ir pārmeklējusi visu tuvāko apkaimi un novada teritoriju, taču nav izdevies atrast meklēto. Tiek pieļauts, ka vīrietis izdarījis pašnāvību. „Ja viņš būtu starp dzīvajiem, tad noteikti mēneša laikā būtu kaut kur uzradies, jo cilvēkam ir no kaut kā jāpārtiek,” saka. K. Belova.