„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Napoleona armija atkal mēģinās ieņemt cietoksni

Jeļena Ivancova

15. un 16. jūlijā Daugavpils cietoksnī norisināsies III Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls “Dinaburg 1812”, kas ir veltīts Napoleona armijas un Krievijas impērijas karaspēka kaujai par Dinaburgas cietoksni 1812. gada jūlijā. Festivālā būs apvienoti batāliju elementu iestudējumi, mūzika, dejas un teatrāls šovs. Daugavpilī pulcēsies 13 kara vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas un Lielbritānijas.

Festivāla laikā cietokšņa viesi varēs ne tikai vērot divu armiju kauju, bet arī piedalīties vēsturisko un moderno deju meistarklasēs, iestāties jauno rekrūšu rotā un parunāties ar klubu dalībniekiem par viņu aizraujošo hobiju. Par gaisotni pasākumā rūpēsies ielu teātris „Pololo” un senās mūzikas grupa „Obscurus Orbis”, kura izmanto viduslaiku melodijas, kuras apstrādā ar dažādu senlaicīgu mūzikas instrumentu palīdzību. Sestdienas vakarā paredzēta Natašas Rostovas balle ampīra stilā.

Otrā diena, 16. jūlijs, būs veltīta ģimenēm un sporta pasākumiem. Abas dienas darbosies amatinieku tirdziņš, kafejnīca un bērnu atrakcijas.

15. jūlijā festivāla “Dinaburg 1812” laikā Daugavpils cietoksnī tiks slēgtas vairākas ielas. Iebraukšana pa Mihaila vārtiem būs slēgta, iebraukšanai būs atvērti Aleksandra vārti (no Odu ielas) un Konstantīna vārti (no Lidotāju ielas). Mihaila iela tiks slēgta posmā no Mihaila vārtiem līdz 1. Oficieru ielai. Kustībai pilnībā slēgs Nikolaja ielu. Aicinām personisko autotransportu atstāt ārpus cietokšņa stāvlaukumos Daugavas ielā un Vaļņu ielā.

Savukārt Daugavas iela (šoseja P67) 15. jūlijā būs slēgta posmā no Vaļņu ielas līdz Mihaila ielai (riņķveida krustojums) no plkst. 14.30 līdz 16.30 (kauju iestudējumu laikā). Apmeklētāju ērtībai kursēs 3. maršruta tramvajam tiks noteikti papildus reisi.