„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Taku orientēšanās sacensībās Daugavpilī startēja čempioni

Artjoms Stalidzāns

No 7. līdz 9. jūlijam Daugavpilī notika starptautiskas taku orientēšanās sacensības – Eiropas kausa izcīņas 5. un 6. posms un Latvijas čempionāts. Tajās piedalījās daudz dalībnieku no visas pasaules, vairākums no viņiem Latvijā bija pirmo reizi.

Šis orientēšanās veids būtiski atšķiras no parastām sacensībām, kurās, izņemot labas orientēšanas prasmes, svarīgs ir arī ātrums. Taku orientēšanās (Trail Trail Orienteering, TrailO, PreO) ir orientēšanās veids, kur svarīga ir precīza situācijas interpretācija apvidū ar kartes palīdzību. Daugavpils orientēšanās kluba „Stiga” vadītājs Jānis Gaidelis pastāstīja, ka lielākajā daļā sporta veidu pašlaik tiek meklētas iespējas iesaistīt cilvēkus ar ierobežotām iespējām. Taku orientēšanās sacensībās tas ir iespējams, jo visiem tiek radīti vienādi apstākļi. Dalībnieki pārvietojas pa takām, nenogriežoties no trases, turklāt kustības ātrums netiek ņemts vērā. Šajās sacensībās galvenā ir  precizitāte. Tas nozīmē, ka laiks, kurā veikta distance, netiek fiksēts, rezultātu nosaka pēc pareizo atbilžu skaita. Tādējādi orientēšanās kļūst pieejama tiem, kuri nevar piedalīties skriešus, ar velosipēdu vai slēpēm.

Visu rakstu lasiet 14. jūlija numurā.