„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpilī nošauts vīrietis

pexels.com

9. jūnijā ap pl. 14.20 Valsts policijas Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka vienā no Daugavpils mikrorajoniem, parkā pie mājas, no šautām brūcēm ir miris 1955. gadā dzimis vīrietis, savukārt vēl viens – 1983. gadā dzimis vīrietis, ar traumām tika nogādāts medicīnas iestādē. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo personu – 1963. gadā dzimušu vīrieti un izņēma viņam piederošu ieroci. Pārbaudot ieroča datus, noskaidrots, ka tas ir reģistrēts likumā noteiktajā kārtībā, un  aizturētajam ir ieroča nēsāšanas atļauja, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pirms notikuma starp vīriešiem vairāku gadu garumā ilga konflikts. Jāpiebilst, ka aizturētais agrāk nebija nonācis policijas redzeslokā. Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, Daugavpils policijas iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 121. un 128. panta un notiek izmeklēšana.

Pēc Krimināllikuma 121. panta par slepkavību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, savukārt pēc 128. panta par tīša smaga vai vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu — soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Plašāku informāciju policija izmeklēšanas interesēs pagaidām nesniedz.