„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Piešķīra finansiālu atbalstu Preiļu aktivistiem

preili.lv

Preiļu novada domes sēdē deputāti nolēma piešķirt finansējumu Vissvētās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas Romas katoļu draudzei baznīcas sanitārā mezgla būvniecībai un teritorijas labiekārtošanai. Par šo projektu draudze noslēgusi līgumu ar LR Tieslietu ministriju par valsts dotāciju 72 500 eiro apmērā. Iepirkuma procedūras rezultātā SIA „Preiļu celtnieks” piedāvāta summa ir 75 490 eiro, līdz ar to projekta realizācijai  pašvaldība iedalīja papildu līdzekļus 2990 eiro apmērā, informē Preiļu novada domes speciāliste Ilona Vilcāne.

Deputāti nolēma atbalstīt arī novada vieglatlētu Normundu Ivzānu, piešķirot viņam atbalstu 400 eiro apmērā dalībai Eiropas veterānu čempionātā vieglatlētikā, kas notiks Dānijā no 27. jūlija līdz 6. augustam.

Finansējums 6773 eiro apmērā piešķirts Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mācību kabinetu remontam. Savukārt 3000 eiro piešķirti Preiļu 2. vidusskolai bērnu rotaļu kompleksa aprīkojuma iegādei, uzstādīšanai un bērnu laukuma labiekārtošanai. Rotaļu komplekss galvenokārt paredzēts bērnudārza grupiņai, kā arī sākumskolas bērniem. Tas tiks iekārtots līdz 1. septembrim.