„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils jauniešu komandas izcīna zeltu

Foto no dalībnieku personiskā arhīva

Latvijas jaunatnes olimpiādēs Daugavpils sporta spēļu komandām pastāvīgi neveicās – līdz šim nebija izdevies izcīnīt nevienu zelta medaļu. Toties 2017. gada olimpiādē daugavpilieši izcīnīja divas zelta godalgas: meitenes – basketbolā un puiši – futbolā.

Piecās iepriekšējās olimpiādēs Daugavpils futbolisti izcīnīja četras– 2 bronzas un 2 sudraba medaļas. Savukārt šoreiz izdevās sasniegt augstāko virsotni. Grupu turnīrā jaunieši sagrāva Cēsis – 20:0, pēc tam nedaudz pasaudzēja Tukumu – 7:1 un finālā tikās ar Ventspili, kuru pieveica ar rezultātu 3:1.

Basketbola sacensības notika 3x3 formātā. Daugavpilietes savā grupā spēlēja teicami, nezaudējot nevienu spēli: Jelgava – 14:2, Liepāja – 19:7, Cēsis – 20:7 un Alūksne – 14:1. Izslēgšanas spēļu pirmajā raundā daugavpilietes sacentās ar Saldus komandu un uzvarēja ar rezultātu 13:5. Pusfinālā Daugavpils pieveica Rīgu – 13:6, bet finālā uzvarēja Ķekavu – 15:4.

Daugavpils komandā par čempionēm kļuva Darja Mazurova, Juta Harčenko, Katrīne Grabovska un Nikola Pudāne. Savukārt Līvānu basketbolistes grupā zaudēja visās trijās spēlēs.

Jauniešu konkurencē no Latgales komandām vislabāk spēlēja Jēkabpils basketbolisti – 7. vieta. Līvāniem – 15. vieta, Krāslavai – 11. vieta un Rēzeknei – 8. vieta.

Ludzas meitenes uzvarēja handbola turnīrā, aizvadot sacensības bez zaudējumiem, bet Jēkabpils izcīnīja trešo vietu. Savukārt puišiem – bronzas godalgas.

Volejbolā bronzu izcīnīja Jēkabpils jaunieši, Daugavpilij – ceturtā vieta. Daugavpils meitenes zaudēja tikai Rīgai un izcīnīja otro vietu. Daugavpilietēm tas ir piektais sudrabs sešās olimpiādēs.


Uz foto -  jaunās čempiones – Daugavpils basketbolistes ar trenerēm Jūliju Simonovu (no kreisās) un Irinu Romaņenko