„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

„Mode H” pošas uz modes forumu Francijā

Egita Terēze Jonāne

Daugavpils novada Kultūras centra teātra studija "Mode H", kurā apvienojušies cilvēki ar īpašām vajadzībām, novembrī plāno piedalīties Starptautiskajā Eiropas adaptētās modes forumā ar tādu pašu nosaukumu. Daugavpils novada Finanšu komitejas sēdē pagājušonedēļ deputāti lēma atbalstīt studijas dalību forumā, piešķirot 6281 eiro no naudas neparedzētiem gadījumiem. Šis jautājums virzīts apstiprināšanai domes sēdē.

Daļa no nepieciešamā finansējuma tiks ņemta no Kultūras pārvaldes budžeta. Finansējums nepieciešams brauciena un sagatavošanās procesa izmaksu segšanai. Paredzēts, ka uz forumu dosies 12 studijas dalībnieki un vēl 6 vai 7 palīgi. Daugavpils novada kultūras centra direktore Inta Uškāne pastāstīja, ka mēģinājumus paredzēts uzsākt 21. augustā.

Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne savukārt skaidro, ka ielūgumu piedalīties studija saņēmusi pērnā gada nogalē un, tā kā gada 2017. gada budžets jau bijis izplānots, organizatoriem bija atteikts. Kaut gan studija šajā forumā jeb festivālā piedalījusies jau vairākus gadus, ielūgums saņemts novēloti. Tomēr tad sekojis atkārtots ielūgums, tāpēc pieņemts lēmums šoreiz neatteikties no brauciena.

Starptautiskais modes forums norisināsies no 25. līdz 29. novembrim Francijā, Tūras pilsētā. Tas pirms desmit gadiem radies ar mērķi veicināt cilvēku ar kustību traucējumiem sociālo iekļaušanos sabiedrībā, palīdzot nodrošināt viņiem piekļuvi kultūras un mākslinieciskās jaunrades iespējām.