„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Varakļānu novadā likvidē kārtējo marihuānas audzētavu

VP LRP

Valsts Policijas Latgales reģiona pārvalde agrāk uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, savā rīcībā ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Rēzeknes Kriminālpolicijas darbinieki veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības noskaidroja, ka Varakļānu novadā, kādā privātmājā, iespējams, ir ierīkota marihuānas audzētava.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 16.jūlijā likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica sankcionēto kratīšanu. Apskatot māju, tika konstatēts, ka tās telpas ir speciāli aprīkotas ar ventilatoriem, gaismas lampām, gaisa mitrinātāju un citām iekārtām. Kopā kratīšanas laikā izņemti 60 marihuānas augiem līdzīgi stādi, ka arī to audzēšanai izmantotās iekārtas un mēslojumi. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna. Tajā pašā dienā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona - 1986. gadā dzimis vīrietis, kuram pašlaik ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Jāpiebilst, ka apskatot vīrietim piederošo transportlīdzekli, tajā tika izņemta gāzes pistole un munīcija, kura nebija reģistrēta likuma noteiktajā  kārtībā.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.