„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Rogainings – gan sports, gan kultūras programma

Artjoms Stalidzāns

15. jūlijā Daugavpilī pirmo reizi notika sacensības apvidus orientēšanās komandu sporta veidā rogainingā. Jāatzīmē, ka prizmas (karogi) bija izvietoti visā pilsētā un tās apkaimē, kas dalībniekiem ļāva ne tikai sacensties, bet arī apskatīt dažas pilsētas ievērojamākās vietas.

Rogainings radās XX gadsimta četrdesmitajos gados Austrālijā, bet nopietnas sacensības tajā sāka rīkot tikai septiņdesmitajos gados. Pirmais pasaules čempionāts rogainingā notika 1992. gadā. Šis komandu sporta veida apvieno stratēģiju un taktiku, navigāciju šķēršļotā apvidū, kā arī fizisko izturību. Komandu mērķis ir noteiktajā laikā savākt maksimālu punktu skaitu, kurus ieskaita par kontrolpunktu apmeklējumu, kuri fiksēti apvidū un iezīmēti sacensību kartē. Rogaininga sacensības parasti ilgst 24 stundas, taču tiek rīkotas arī īsāku laiku.

Daugavpilī sacensības organizēja orientēšanās klubs „Stiga” ar pilsētas domes atbalstu. Viena no organizatorēm Anastasija Smoļakova pastāstīja, ka sacensībās varēja piedalīties 2 līdz 5 cilvēku komandas un sacensties divu, četri vai sešu stundu distancē.

Visu rakstu lasiet 18. jūlija numurā.