„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+18.7 °C
apmācies

Iedzīvotāji sūdzas par smakām Luknā

freeimages.com

20. jūlijā Daugavpils novada domē tika sasaukta Civilās aizsardzības komisijas sēde, lai ar atbildīgajām instancēm pārrunātu Āfrikas cūku mēra (ĀCM) ierobežošanas pasākumus AS “Latgales Bekons” novietņu teritorijā Višķu pagastā.

Valsts Vides dienesta Daugavpils reģionālās vides pārvaldes direktore Iveta Lobanoka pastāstīja, ka VVD kontrolē šīs situācijas ietekmi uz vidi, un pauda cerību, ka tā būs īslaicīga. Luknas iedzīvotājos valda satraukums, un viņi griežas ar sūdzībām vides dienestā. Reaģējot uz sūdzību, 19. jūlijā dienests operatīvi devās uz Luknu un ar speciālu mērierīci novērtēja smakas koncentrāciju šajā teritorijā, konstatējot, ka sūdzība ir pamatota, jo smaka, kas radusies no cūku līķiem, bija ļoti spēcīga un traucējoša. Tāpat arī tika konstatētas bioloģiskā šķidruma nogulsnes aiz nožogojuma. „Mēs operatīvi nosūtījām PVD norādījumus par veicamajiem pasākumiem, lai novērstu šīs noplūdes un tās savāktu. PVD šos trūkumus ir novērsis,” teica I. Lobanoka.

Visu rakstu lasiet 21. jūlija numurā.