„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.5 °C
daļēji mākoņains

Komisijas strādās bez opozīcijas pārstāvjiem

Aleksandrs Rube

20. jūlija Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē apstiprināti 18 jaunu komisiju nolikumi un sastāvi, kā arī pašvaldības nolikums. Jau sēdes sākumā deputāts Edgars Kucins („Saskaņa”) uzsvēra, ka neizprotot radušo steigu, jo pašvaldības nolikums atsūtīts tikai pāris stundas pirms sēdes, tāpēc deputātiem nav bijis pietiekami daudz laika ar tā saturu iepazīties. Rezultātā četri klātesošie „Saskaņas” pārstāvji balsojumā par jaunā nolikuma pieņemšanu atturējās.

Lielākajā daļā lēmumu diskusijas par vairākuma nevēlēšanos atbalstīt „Saskaņas” priekšlikumus izpalika, taču dažās izskanēja argumenti. Piemēram, tirdzniecības atļauju izsniegšanas un tirdzniecības vietu noteikšanas komisijas priekšsēdētājs Jāzeps Krukovskis apstiprināja, ka deputāts Valērijs Hrapāns („Saskaņa”), kurš šajā komisijā darbojās iepriekšējā sasaukumā, gada laikā apmeklējis tikai vienu sēdi. Kritiku jaunajās komisijās iekļautajiem pārstāvjiem izteica arī opozīcijas pārstāvji.