„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.5 °C
skaidrs laiks

Par pašvaldības policijas vadītāju uz laiku iecelts rīdzinieks

Aleksandrs Rube

 

20. jūlijā Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš iepazīstināja ar jauno pašvaldības policijas vadītāja pienākumu izpildītāju. Kaspars Ķikuts iepriekš strādājis Rīgas pašvaldības policijā galvenā inspektora amatā.

Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām”, domes priekšsēdētājs ir tiesīgs iecelt pašvaldības policijas pienākumu izpildītāju bez Iekšlietu ministrijas atļaujas uz laiku līdz sešiem mēnešiem. A. Elksniņš pieņēma šādu lēmumu sakarā ar pašreiz notiekošo Daugavpils pašvaldības policijas vadītāja Vladimira Gudakovska darbības pārbaudi, kurš atstādināts no amata uz trim mēnešiem.

„Tūlīt pēc V. Gudakovska atstādināšanas mēs izskatījām daudzus variantus šim pagaidu amatam,” atzīmēja priekšsēdētājs, „Kaspars Ķikuts 14 gadus nostrādājis tiesībsargājošās struktūrās un saņēmis daudzus apbalvojumus par apzinīgu darbu. Viņa iecelšana ir mana personīgā atbildība. Lai gan tas nav pastāvīgs darbs, K. Ķikutam būs jāsniedz atskaite un savs redzējums par pašvaldības policijas turpmāko darbu.”