„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+6.0 °C
apmācies

240 zemessargi mācās sargāt valsti

Staņislavs Jakovenko

No 2. līdz 22. jūlijam mācību poligonā „Meža Mackeviči” (Vaboles pagasts) norisinās Zemessardzes 3. brigādes militārās pamatapmācības nometne, kurā piedalās 240 jaunie zemessargi un karavīri no visiem septiņiem Zemessardzes 3. brigādes bataljoniem.

14. jūlijā poligonā uzņēma viesus – pašvaldību, skolu vadītājus, plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus utt. Viņiem bija iespēja iepazīties ar apmācībām nometnē un vērot militārās mācības. Kapteinis Zigmārs Krišāns prezentēja Zemessardzi un pastāstīja par iespējām iestāties tās rindās. Visiem tika organizēta ekskursija mācību poligona teritorijā.

Prasības uzņemšanai Zemessardzē

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu un vēlas dienēt Zemessardzē. Ir daži ierobežojumi, piemēram, pretendentam nedrīkst būt sodāmība un vecums nedrīkst pārsniegt 55 gadus. Zemessargi apgalvo, ka pirms stāšanās Zemessardzes rindās lēmums ir nopietni jāapsver. Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa un regulāro spēku rezerve, tā piedalās valsts aizsardzības sistēmas uzdevumu plānošanā un izpildē saskaņā ar valsts aizsardzības plānu. Tādējādi zemessargam jābūt gatavam rīkoties ārkārtas situācijās, jāprot apieties ar ieroci, izturēt fiziskas slodzes.