„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
daļēji mākoņains

Kaķis Svetlakovs saimnieko domes priekšsēdētāja kabinetā

daugavpils.lv

2011. gadā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs izmitināja savā kabinetā divus kaķus – Kuzju un Muri, kuri uzreiz kļuva par viņa vizītkarti. Pēc visa spriežot, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš nolēmis sekot viņa piemēram, un tagad viņa kabinetā mīt jauks ruds kaķēns.

Kaķēns Stepans Svetlakovs jeb Stjopa paņemts no Daugavpils patversmes. Kaķēnam dots šāds vārds nevis par godu humoristam Sergejam Svetlakovam (JAK, Comedy Club), bet tāpēc, ka viņam ir gaišs kažociņš. Šis hiperaktīvais enerģijas kamoliņš dzīvo pašvaldības vadītāja kabinetā un jau prot apmeklēt kaķu tualeti – šim nolūkam viņam ir savs stūrītis „aiz palmas”. Kā teica priekšsēdētāja biroja pārstāvji, Svetlakovs nebūt netraucē strādāt un uzņemt augstus viesus. Trīs mēnešus vecais kaķēns lieliski jūtas plašajā kabinetā, dažkārt guļ domē, bet dažkārt viņu paņem pie sevis biroja darbinieki. Turklāt Stepanam patīk iet ciemos un kopā ar priekšsēdētāja komandu apmeklēt kafejnīcu.

Jāpiebilst, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs („Saskaņa”) neseko savu partijas biedru piemēram un mājdzīvniekus savā kabinetā netur.