„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.7 °C
apmācies

Atbalsta patversmes „Otrā māja” ēku rekonstrukciju

kadrs no Youtube

Daugavpils novada dome nolēmusi atbalstīt dzīvnieku patversmes „Otrā māja” ēkas pārbūves projektu ar 5000 eiro lielu finansējumu.

Līdzekļi šim mērķim tiks ņemti no „Atbalsta fonda biedrībām”. Finanšu komitejas sēdē domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins norādīja, ka biedrībai „Otrā māja dzīvniekiem” jau iepriekš ir sniegts atbalsts, tāpēc apšaubīja, vai palīdzība vienai konkrētajai biedrībai nav neproporcionāli liela. Projekta sagatavotāja, Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne skaidroja, ka atbalsts šim projektam veicinās klaiņojošo suņu un kaķu skaita samazināšanos novadā.

Biedrība savu darbību pamato ar to, ka palīdz risināt Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāju problēmas, kas saistītas ar bezpajumtes dzīvniekiem. Rezultātā 215 suņi un kaķi atraduši jaunas mājas, kā arī sterilizēti 420 kaķi.

Plānots, ka ēkas rekonstrukcija izmaksās 177 108,30 eiro, turklāt 50 tūkstošu eiro atbalstu sniegs Lauku atbalsta dienests, bet līdzfinansējumu 90 tūkstošu eiro apmērā piešķirs starptautiskais fonds „Dog Trust International”. Vēl nepieciešami 37 108, 30 eiro, tāpēc tiek vākti ziedojumi. Patversme atrodas Demenes pagastā un ir arī tūrisma objekts.