„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Ievēlēts jauns Latgales plānošanas reģiona priekšsēdētājs

daugavpils.lv

28. jūlijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notika Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēde. Latgales plānošanas reģions ir dibināts 2006. gadā ar mērķi nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. Latgales plānošanas reģiona attīstības padome: pārstāv Latgales pašvaldību viedokli un intereses; organizē un vada ilgtermiņa attīstības plānu un stratēģiju izstrādi un realizāciju; politiskā līmenī pārstāv Latgales reģiona intereses.

Sēdes darba kārtībā bija iekļauti jautājumi par grozījumiem Latgales plānošanas reģiona 2016. gada budžetā , par valsts amatpersonas amatu savienošanu, tika iecelti Latgales plānošanas reģiona Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas locekļi, bet galvenais uzdevums bija jauna Attīstības padomes priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšana.

Līdzšinējās Attīstības padomes priekšsēdētājas Alīnas Gendeles vietā tika virzīts Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš atklātas balsošanas rezultātā ieguva padomes locekļu balsu vairākumu. Par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēja Viļakas novada domes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu.

Alīna Gendele sveica jauno priekšsēdētāju, novēlot viņam izturību un atbildību par uzticēto amatu. Savukārt, Gunārs Upenieks atzina, ka viņam Attīstības padomē nācies strādāt īsu brīdi, bet viņš apzinās, ko tas nozīmē un, ka izmantos Gendeles pieredzi iesāktajos darbos.