„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.3 °C
daži mākoņi

Sapulcē atklājās daudzās „Daugavpils satiksmes” problēmas

Aleksandrs Rube

27. jūlijā notika „Daugavpils satiksmes” darbinieku un arodbiedrības tikšanās ar uzņēmuma jauno vadību. Uz diskusiju, kura ilga vairāk nekā stundu, sapulcējās pilna zāle.

Uzņēmuma bijušie vadītāji Ēvalds Mekšs un Sabīne Šņepste iesniedza atlūgumu, pašlaik par uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Dmitrijs Rodionovs un Romans Savickis. Vai viņi paliks šajā postenī, kļūs zināms pēc konkursa, bet pagaidām jaunajiem valdes locekļiem nācās uzklausīt lielā uzņēmuma darbinieku daudzās sūdzības.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš teica, ka atnācis kā parasts klausītājs, bet viņam neizdevās izvairīties no daudzajiem jautājumiem, tostarp visbiežāk tika runāts par bezmaksas braukšanas ieviešanu visiem daugavpiliešiem („Saskaņas” priekšvēlēšanu solījums). „Kas šajā gadījumā notiks ar konduktoriem? Kam viņi tad būs vajadzīgi?” zālē skanēja izsaucieni.

„Pāreja notiks pakāpeniski,” klātesošajiem teica A. Elksniņš, „jāveic dotāciju aprēķini un jāvienojas ar uzņēmuma vadību. Vienā dienā mēs nevarēsim rast nekādus risinājumus. Piemēram, Rīgā par bezmaksas braukšanas ideju cīnās jau vairākus gadus. Runājot par konduktoriem – viņi uzņemsies gan pilsētas sabiedriskā transporta, gan maksas stāvvietu kontroles funkcijas. Par to jau notiek  sarunas ar pašvaldības policiju.”

Visu rakstu lasiet 1.augustā.