„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.5 °C
apmācies

Pēc lietus Rēzeknē applūdušas ielas

rezekneszinas.lv

2.augusta rīts rēzekniešiem sākās ar pamatīgām pērkona lietusgāzēm. Lietusgāžu sekas, redzamas arī vairākas pilsētas ielās, kuras ir applūdušas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka no rīta jau daudzviet Latvijā gaidāmas pērkona lietusgāzes. Atsevišķos rajonos tās būs stipras - nokrišņu daudzums sasniegs 15-30 mm. Lokāli negaisa laikā gaidāmas arī krasas vēja brāzmas līdz 15-19 m/s, iespējama krusa. Negaisi turpināsies arī dienas laikā.

Tā pat ir izplatīts oranžais brīdinājums - tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Esiet modrs un interesējieties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Esiet zinošs par riskiem, kas varētu būt neizbēgami. Sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas (piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības)!

Dienā virs Latvijas atradīsies karsta un mitra gaisa masa, līdz ar to gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām stipras. Iespējama arī krusa un īslaicīga redzamības pasliktināšanās lietus laikā. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas pēcpusdienā iegriezīsies no rietumiem, pērkona negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas 15-19 m/s. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25°, austrumu rajonos +27…+28°.