„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.6 °C
apmācies

Jauni ceļi, pārejas un tunelis

Aleksandrs Rube

Pilsētas saimniecības komitejas pirmajā sēdē Daugavpils domes deputāti izskatīja vairākus jautājumus, kas saistīti ar pilsētas ceļu un citu infrastruktūras objektu būvniecību, remontu un apkalpošanu. Daži projekti jau sen gaida savu kārtu, savukārt daži var sagādāt pārsteigumu pilsētniekiem.

Realizācijas ziņā sarežģītākais varētu būt Ruģeļu mikrorajona ceļu rekonstrukcijas projekts (no Jelgavas līdz Gaismas ielai) un Viestura ielas projekts (no 18. novembra līdz Kr. Valdemāra ielai). Ruģeļos, izņemot ceļu remontu, ieplānota teritorijas labiekārtošana (6 ha) Akadēmiķa Graftio ielas rajonā. Šis jautājums vēl jāizskata Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē.

Divu joslu rekonstrukcijas ietvaros Viestura ielā paredzēts  braucamās daļas un trotuāra remonts, kura rezultātā tika sašaurināta sadalošā josla. Avārijās cietušo koku vietā iestādīs jaunus kociņus. Plānots arī uzstādīt luksoforu un „gulošo policistu”. Galvenie darbi Viestura ielā jāpaveic līdz 2018. gada beigām.

Izmaiņas paredzētas arī Rīgas ielas posmā no Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai – šeit vēlas ierīkot vienvirziena transporta kustību un stāvvietas, tostarp arī elektromobiļiem. Tiks paplašināta gājēju daļa, izveidotas jaunas puķu dobes un iestādīti koki. Šī projekta sabiedriskā apspriešana notika jau 2015. gadā, to atbalstīja daudzi pilsētnieki.

Drīzumā drošāks varētu kļūt Smilšu un Tukuma, kā arī Smilšu un Valkas ielas krustojums, jo šeit uzstādīs gājēju luksoforus. Ir priekšlikums ierīkot gājēju pāreju Sporta un Stadiona, kā arī Aveņu un Arendoles ielas krustojumā Jaunajā Forštatē. Pie tirdzniecības centra „Ditton Nams”, Sakņu un Cietokšņa ielas krustojumā, kur tramvaja sliedes pacēlušās 10 cm virs gājēju pārejas seguma līmeņa, jāatjauno bruģējums. Lietus laikā pie pārejas veidojas milzīgas peļķes, tāpēc šeit jāierīko lietus ūdens kanalizācija.

Pēc kāda laika Kraujas ielā varētu tikt izbūvēts jauns tunelis, kurš savienos Stacijas un Vaļņu ielu pie veikala DEPO. Tādējādi varēs vieglāk nokļūt Ziemeļu pilsētiņā un cietoksnī. Ļoti aktuāli tas ir cilvēkiem, kuri, lai saīsinātu ceļu, iet gar dzelzceļa sliedēm. Pilsētbūvniecības un vides komisijai jālemj, vai šis tunelis būs paredzēts visiem transporta līdzekļiem, vai arī tikai gājējiem un velosipēdistiem.