„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.3 °C
daļēji mākoņains

Jaunu produktu ieviešanas nosacījumi

pexels.com

Ministru Kabinets jūlija beigās, grozot uzņēmēju atbalsta programmu „Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā”, noteica vairākus atvieglojumus, piemēram, projektu varēs īstenot 4, nevis trijos gados. Tāpat projekta autoram nebūs jāiesniedz finanšu eksperta atzinums.

Tikmēr projekta  minimālā summa būs 500 000 eiro līdzšinējo 1 milj.  eiro vietā. 

Jāpiebilst, ka augusta nogalē tiks izsludināta projekta iesniegšanas otrā kārta. Atbalstu piešķirs eksperimentālo tehnoloģiju izgatavošanas vai iegādes, vai uzstādīšanas un testēšanas projektiem, kas sekmēs jaunu produktu ieviešanu. Atbalsta programmas kopējais finansējums ir 34 milj. eiro.

Projektu iesniegšanas pirmajā kārtā, kas bija izsludināta 2016. gadā, atbalstu saņēma optisko šķiedru, nanopārklājumu materiālu, 3D displeju un citi ražotāji, kopskaitā 16 projekti ar kopējo finansējumu 23,44 milj. eiro, ko piešķīra Eiropas Reģionālās attīstības fonds.