„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Vētra gāza kokus un rāva nost jumtus

Jeļena Ivancova

Pirmdien, 31. jūlijā, gandrīz visā Latvijas teritorijā plosījās stiprs vējš, gāžot kokus un nodarot ievērojamu kaitējumu elektropārvades līnijām. Vienā dienā nolija gandrīz visa mēneša nokrišņu norma, savukārt vēja ātrums brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja vietnieks Artūrs Džeriņš pastāstīja „Latgales Laikam”, ka vislielākie postījumi fiksēti Jaunajā Forštatē, kur tirdzniecības paviljonam norāva jumtu, bet Viestura ielā uz braucamās daļas nokrita koks, sabojājot divas automašīnas. Abos gadījumos neviens necieta. Kopumā pilsētā tika nogāzti vairāk nekā 30 koki. Lai Latgalē likvidētu vētras sekas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki devās izbraukumos 15 reizes.

Pirmdien stiprā vēja dēļ Riebiņu, Preiļu, Krāslavas un Rēzeknes novadā fiksēti elektroapgādes traucējumi. Iemesls – uz vadiem nokrituši koku zari un stumbri.

Otrdien vējš pieklusa, taču vakarā sākās stiprs negaiss. Kā liecina meteoroloģijas dienestu informācija, naktī no 1. uz 2. augustu Latvijā reģistrēti aptuveni 20 000 zibens spērienu. Šis rādītājs ir visaugstākais beidzamajos desmit gados. Par laimi, lielākā daļa zibens spērienu bija mākoņos un samērā neliela daļa sasniedza zemi. Ka informē „Sadales tīkls”, negaisa dēļ Latvijā 10 000 mājsaimniecību palika bez elektrības, no rīta tika reģistrēti 659 avārijas atslēgumi.