„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.3 °C
nedaudz mākoņains

Jaunie ārsti un daudzbērnu ģimenes dzīvos Ruģeļos

Aleksandrs Rube

Speciālistiem un daudzbērnu ģimenēm mājokļus ierīkos daudzstāvu mājā Ruģeļos, Gaismas ielā, -- pilsētas vadība paziņoja preses konferencē.

Deviņstāvu mājā ir vairāk nekā 100 dzīvokļi, lielākā daļa – divistabu. Daudzstāvu nama remonts pilsētai izmaksās 400—500 tūkstošus eiro. Kā teica domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, šī summa ir četras reizes mazāka, nekā tika plānots agrāk. Taču finanses nav vienīgais jautājums, kurš ir jāatrisina pirms iedzīvotāju izmitināšanas.

„Kam piešķirt dzīvokļus? Kādas būs prioritātes? Tam visam ir nepieciešams juridisks pamatojums,” atzīmēja A. Elksniņš, „mums vēl jāizlemj, kādi būs šāda mājokļa piešķiršanas noteikumi. Protams, prioritāte būs jaunie ārsti un citu nozaru speciālisti.”

Uz jautājumu, kā sadzīvos kvalificēti speciālisti un ģimenes, kuras var izrādīties nelabvēlīgas, pašvaldības vadība atbildēja izvairīgi: „Mēs netaisāmies pārvērst Ruģelus sociāli nelabvēlīgā rajonā,” apgalvoja priekšsēdētājs, „vai tur dzīvos labvēlīgas ģimenes vai ne, mēs to lemsim kopīgi. Šajā ziņā ir vajadzīgi konkrēti atlases kritēriji. Taču mums ir piemērs – Valmierā jau ir sociālo un dienesta mājokļu izveides pieredze. Tas pats būs jāizdara Daugavpilī.”

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.