„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.3 °C
daži mākoņi

„Gulošais policists” piebremzē tikai nelielu daļu ātrbraucēju

Egita Terēze Jonāne

Daugavpils dome pēc traģiskās avārijas, kas notika jūlijā Jaunbūvē un kurā gāja bojā jauna sieviete, Liepājas un Jātnieku ielas krustojumā uzstādīja „gulošo policistu” jeb ātruma slāpētāju, domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš raksta sociālajos tīklos.

Domes Transporta komisijas priekšsēdētājs Igors Prelatovs atzīst, ka ātruma slāpētāji aptur tikai nelielu daļu ātrbraucēju. Tomēr gan viņš, gan pašvaldības vadītāji ir pārliecināti, ka „gulošais policistus” obligāti jāuzstāda pie skolām, pirmskolas izglītības iestādēm, kā arī bīstamos krustojumos.

„Pašvaldība ar ātruma slāpētājiem var tikai ierobežot avāriju skaitu, nevis mainīt ātrbraucēju, kuri bieži vien ir ceļu satiksmes negadījumu izraisītāji, domāšanu,” uzsver I. Prelatovs.  

Šobrīd lielākā daļa „gulošo policistu” atbilst Latvijas standartiem, tas ir, neierobežo sabiedriskā un vieglā transporta pārvietošanos. Daži ātruma slāpētāji nav standarta, taču tie tik un tā palīdz autovadītājiem izvairīties no avārijām,” teica I. Prelatovs. 

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.