„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+16.4 °C
daži mākoņi

Ceļu un ielu remontdarbi ieilgst

pexels.com

Šobrīd Daugavpils novadā remontdarbi paralēli notiek piecos ceļu posmos. Gatavs jeb ekspluatācijā nododams šobrīd ir tikai viens no tiem - Sventes ceļš “Grantiņi – Vanagi”.

Novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts lēnajā progresā vaino nelabvēlīgos laika apstākļus. Viņš arī atzīmē, ka Dubnas pagasta posma Dubna – Bicāni – Zeiļi – Medupes upe remontdarbi gan šobrīd pārtraukti. „Tur izsludināts tehnoloģiskais pārtraukums sakarā ar to, ka „Latvenergo” maina līniju, un šajā ceļu posmā viņiem paredzēts novākt četrus elektrības stabus,” skaidro A. Aizbalts. Pabeigt šos darbus un atbrīvot ceļu uzņēmums sola septembra beigās.

Ceļu remontdarbi tiek veikti Lauku atbalsta dienesta finansētā projekta „Daugavpils novada ceļu pārbūve” ietvaros, to galvenais mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības atbalstu.

Pašlaik tiek veikta arī ielu rekonstrukcija Lociku ciemā. Tur uzstādīts ielu apgaismojums un tiek asfaltēti trotuāri, bet līdz augusta beigām ielu asfaltēšanu Locikos paredzēts pabeigt.