„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.7 °C
nedaudz mākoņains

Ezerkalna iedzīvotājus uztrauc dārgais ūdens

Egita Terēze Jonāne

Jūlija nogalē Ezerkalna ciema iedzīvotāji (Krāslavas pagasts) tikās ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un Krāslavas pagasta pārvaldes vadītāju Valentīnu Moiseju. Bija sanākuši 10 iedzīvotāji, kurus uztrauc augstā maksa par ūdeni, ielu apgaismojums, ūdens pagrabos un daudzdzīvokļu māju apsaimniekošana.  

Pensionārs Antons Ļebedoks atminējās, ka, noslēdzoties ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcijai, ūdens sadārdzinājās no nepilna eiro (ar PVN) līdz 1,22 eiro/m3 (bez PVN). „Par jauno tarifu uzzinājām no pašvaldības avīzes. Mūsuprāt, tarifs Krāslavas pagastā ir pārāk liels, tepat dažus kilometrus tālāk ir Krāslavas pilsēta, un tur iedzīvotāji maksā tikai 1,01 eiro/m3 (bez PVN),” atzina sirmgalvis. 

Pieslēgties centralizētai ūdensapgādei plāno kāds uzņēmums Krāslavas pagasta tuvumā, tāpēc vienlaikus šiem tīkliem varētu pieslēgt arī Ezerkalna ciemu. Tas ļautu novienādot tarifus pilsētā un pagastā, pieļāva G. Upenieks. Speciālisti pirms tam pētīs, vai ūdens tornis un aprīkojums (sūkņi u.tt.) strādā ekonomiski.

Kad iedzīvotāji diskutēja par ūdeni daudzdzīvokļu māju pagrabos, Antons Ļebedoks ierosināja izbūvēt caurules, lai ūdeni novadītu kopīgajā kanalizācijas sistēmā.

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.