„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Daugavas krastā izņemts liels daudzums nelegālo cigarešu

VP LRP

Cīnoties ar akcizēto preču nelegālo apriti Latgales reģionā, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti, Krāslavas novadā aizturēts vīrietis un izņemts ievērojams daudzums nelikumīgu cigarešu.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti Krāslavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Krāslavas novada Piedrujas pagastā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju. Lai pārbaudītu esošo informāciju, likumsargi ieradās notikuma vietā, kur pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš no Daugavas krasta, uz ceļa malu nesa melnos polietilēna maisos iepakotas kastes. Apskatot to saturu, tika konstatēts liels daudzums nelikumīgu tabakas izstrādājumu. Kopumā izņemtas deviņas kastes ar 135 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, ka arī  aizturēta iespējamā vainīgā persona. Pārbaudot aizturēto, tika noskaidrots, ka tas ir 1983.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš jau agrāk nonāca policijas redzeslokā.

Valsts policijā saistībā ar šo likumpārkāpumu uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā. Pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas, par šādu noziedzīgu nodarījumu ir paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.