„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Netrafarētie auto pierāda efektivitāti, ķerot pārkāpējus

rezekneszinas.lv 

Maijā visos Latvijas reģionos darbu uzsāka 40 jaunās netrafaretās automašīnas. Tāpat kā citos Latvijas reģionos, arī Latgalē, ceļu policija sāka veikt satiksmes uzraudzību ar sešām jaunām netrafaretām automašīnām, katram iecirknim tika iedalīta viena jauna mašīna, bet pastāv rotācija, un nepieciešamības gadījumā Rēzeknes iecirkņa apkalpojamā teritorijā ceļu satiksmes uzraudzību var vienlaicīgi veikt arī vairākas šādas mašīnas, portālam Rezekneszinas.lv vēsta Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Vecākais speciālists Ksenija Belova. 

Netrafarētās automašīnas jau iepriekš  ir pierādījušas savu efektivitāti ceļu satiksmes uzraudzībā. Tās ir mazāk pamanāmas uz ceļa, kas palīdz likumsargiem novērst rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, kontrolēt agresīvus braucējus, kā arī fiksēt atļautā braukšanas ātruma un citu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus.

 Jaunie transportlīdzekļi ir aprīkoti ar vismodernākajām iekārtām: aparatūru antiradaru un radaru detektoru atklāšanai; priekšējo, aizmugurējo un iekšējo HD kameru ar infrasarkano režīmu, redzamībai naktī; diviem radariem un aizmugurējo tablo autovadītāju informēšanai, norāda K.Belova.

Galvenie darbības virzieni ir vērsti uz rupju ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu konstatāciju, kas iekļauj gan atļautā ātruma pārkāpšanu, gan agresīvu braukšanu un citu pārkāpumu fiksēšanu. 

Statistika liecina, ka trīs mēnešu laikā trešdaļu no fiksētajiem pārkāpumiem likumsargi konstatēja, esot pie netrafaretās auto stūres.

Latgales reģionā ceļu satiksmes uzraudzībā un patrulēšanā policija izmanto vidēji 20 trafaretās un 6 netrafarētās auto.

Laika posmā no 22.jūnija līdz 6.augustam Latgales reģionā policija, izmantojot netrafarētos auto,  izrakstīja 1 342 protokolus, savukārt ar trafaretajām – 2 861.

Valsts policijas vadība maijā ziņoja, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti "Subaru Forester" apvidus automobiļi un "Škoda Superb" markas spēkrati, bet arī trafaretās automašīnas - 45 "Opel Mokka", 46 "Škoda Octavia" un 15 mikroautobusi "Renault Traffic".
 
Netrafarētu automašīnu kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomā no uzņēmumiem  Pilna servisa līzings un Karlo motors uz pieciem gadiem.