„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.2 °C
skaidrs laiks

Nelāgs joks par spridzekli Balvos

pexels.com

Kāds balvēnietis nolēmis atriebties veikala darbiniekiem, paziņojot policijai par veikalā ievietotu spridzekli, taču šis nelāgais joks pašam jokdarim var slikti beigties.

Saņēmuši zvanu par Balvu tirdzniecības objektā ievietotu spridzekli, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa likumsargi ieradās notikuma vietā un kopā ar VRS Viļakas pārvaldes robežsargiem nekavējoties veica ēkas pārbaudi, taču nekādi sprādzienbīstami priekšmeti tajā netika atrasti.

Policisti operatīvi noskaidroja zvanītāju -- 1988. gadā dzimušo vīrieti -- un jau nākamajā dienā viņu aizturēja. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, vīrietim iepriekš ir bijis konflikts ar veikala darbiniekiem, proti, viņš bija saņēmis aizrādījumu par skaļu mūzikas klausīšanos veikala telpās. Nākamajā dienā viņš nolēmis paziņot policijai par veikalā it kā ievietotu spridzekli.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess un izmeklēšana turpinās. Likumpārkāpējam nāksies kompensēt ar dienestu izsaukšanu saistītos izdevumus un jāsedz arī uzņēmumam nodarītie zaudējumi.  

Atgādinām, ka šāda veida viltus paziņojumi par spridzekļiem ir krimināli sodāms likuma pārkāpums, par kuru var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem.