„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+6.7 °C
apmācies

Turpinās tramvaju infrastruktūras pārbūve

satiksme.daugavpils.lv

Pašvaldības uzņēmums „Daugavpils satiksme” iegulda nozīmīgas investīcijas tramvaju infrastruktūrā. Aktīvākie būvdarbi norit tieši kontakttīkla sistēmas pārbūvē. Esošie kontakttīkla balsti tiek aizstāti ar mūsdienīgiem, tehniskām prasībām atbilstošiem, kas pēc savām īpašībām ir paredzēti attiecīgās pantogrāfa sistēmas kontakttīkla pieskarei un atbilstošām slodzēm. Pašlaik izpildīti 67 % no ieplānotajiem būvdarbiem, tos pabeigt plānots līdz novembrim, informē projekta vadītāja Sabīne Šnepste.

Līdzekļu taupīšanas nolūkā daļu no būvdarbiem (demontāžas darbus) nodrošina pats uzņēmums AS „Daugavpils satiksme”. Galvenokārt pārbūves darbi notiek  nakts stundās, lai netraucētu sabiedriskos pārvadājumus.

Šobrīd pārbūve ir paredzēta 9,5 km garos posmos Ventspils iela – Pumpura iela, Jātnieku iela – Valkas iela – Vasarnīcu iela – Vienības iela. Pārējo posmu kontakttīkla modernizācija ir paredzēta centra tramvaju līnijas pārbūves un jaubūvējumā posma Vasarnīcu iela - Veselības iela – Stropu ciems  ietvaros.

AS „Daugavpils satiksme” jau tuvākajā laikā plāno slēgt vienošanās par jaunā posma būvniecību.