„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.0 °C
skaidrs laiks

Medus un ķiploku cienītāji iegādājās krājumus ziemai

Artjoms Stalidzāns

19. augustā A. Pumpura skvērā notika medus un ķiploku svētki „Salds kā medus, stiprs kā ķiploks!”. Apmeklētāji degustēja un iegādājās dažādas divu veselīgu produktu šķirnes, kā arī klausījās jauku mūziku.

Pasākumu organizēja Latviešu kultūras centrs (LKC) sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību un zemnieku saimniecībām. „Pagājušajā gadā mēs rīkojām pirmos svētkus. Medus un ķiploki ir ļoti svarīgi produkti, jo īpaši, tuvojoties rudenim. Daudzi atnāca uz svētkiem gan iepirkties, gan noklausīties koncertu parkā jaukā vasaras dienā,” pastāstīja LKC vadītājas vietniece Sandra Maskaļova.

Paveicās pircējiem, kuri atnāca uz svētkiem no paša rīta. Jau pusstundu pēc sākuma improvizētais zemnieku tirgus bija cilvēku pilns, bet pie letēm stāvēja rindas. Savukārt biškopji labprāt stāstīja par savu produkciju un ziediem, no kuriem bites vāc nektāru. Savukārt ķiploku tirgotāji piedāvāja pircējiem gan mazas, gan dūres lieluma ķiploku galviņas. Bērni varēja piedalīties svētku tematikai veltītās darbnīcās, bija sagatavoti arī speciāli uzdevumi.

Visu rakstu lasiet 22.augusta numurā.